Ohjelmistot voivat saada ITIL V3 sertifikaatin

APMG on julkaissut uuden sertifiontiohjelman. Ohjelman on kirjoittanut ex. BMCläinen Ken Turbitt, joka on vieraillut Suomessakin. Ohjelma julkaistiin vappuna ja muutama päivä myöhemmin ilmestyi jo ensimmäinen sertifioitu tuote, joka on (yllättys yllätys) BMC:n. ITIL V3 on kuin onkin nyt sitten standardi, jonka Ken Turbitt on kirjoittanut. Sertifikaatilla on kolme tasoa:   

BRONZE: where the tool has not been purchased by a customer;
SILVER: where the tool has at least three customers who have deployed the product;
GOLD: where the tool has a least three customers that have implemented and are using the tool. Proof of customer implementation is required.

Kultaan pitää siis olla todistus siitä että vähintään kolme asiakasta on ottanut tuotteen käyttöön. Lisäksi täytyy tietysti olla rahaa, huhujen mukaan $10.000 per prosessi. Jos muita ehtoja on, ovat ne salaisia.

Olisi toivonut että tämä julkistus olisi tehty 1.4. mutta kun ei niin ei. ITIL V3® farssi uppoaa syvemmälle ja syvemmälle suohon. Sääli.

%d bloggers like this: