Uusi versio ITIListä tulossa

OGC on julkaissut tiedotteen uudesta ITIL versiosta. http://www.best-management-practice.com/gempdf/ITIL_Mandate_for_Change_0909.pdf Syynä uuden version kirjoittamiseen ovat nykyisen kolmosversion lukuisat viat ja ristiriitaisuudet. Yksi perustelu uudelle versiolle on suuri määrä muutoehdotuksia, joita ITIL CAB on käsitellyt. Siellä on pari minultakin tullutta korjausta. 

Olihan jo aika. Kuten olen sanonut aiemmin, kolmosversioon ei olisi kannattanut tarttua.  Hienoa nähdä että järki voittaa, on ollut täysin käsittämätöntä että noin heikkolaatuista tavaraa on syydetty näin pitkään markkinoille.

Tämä muuttaa suunnitelmiani. Olin jo ajatellut antaa periksi markkinoiden paineelle ja ryhtynyt kehittämään 3 versioon perustuvaa koulutusta, mutta olin päättänyt keskeyttää projektin. En kertakaikkiaan kyennyt pakottamaan itseäni nielemään sitä virheitä vilisevää tavaraa, jota V3 tarjosi. Nyt siis on selvää että en tee V3 Foundation kurssia.

On mielenkiintoista nähdä  mitä projektista tulee ja milloin se valmistuu. Se nyt on ainakin selvää että nykyiseen kolmosversioon ei kannata tuhlata aikaa tai rahaa.

Päätös on tietysti aika kova. Itiliin on panostettu paljon. Nyt menee kirjat, tentit ja kurssit uusiksi. Valitettavasti emme tiedä miten ja millä aikataululla muutos toteutetaan.

%d bloggers like this: