Maailma kutistuu

Olen kokeillut uusia sosiaalisia medioita hiukan epäillen mutta olen kyllä vakuuttunut että ne ovat tulleet jäädäkseen. Vanhin tuttavuuteni in LinkedIn http://www.linkedin.com/in/aaleroos. Se on osoittautunut hyödylliseksi. Toinen kätevä väline on Plaxo www.plaxo.com. En ole kovin aktiivinen hyödyntäjä enkä maksa palveluista mutta seuraan niitä aktiivisesti.

Pohjoisviitan kotisivu on itseasiassa WordPressillä www.wordpress.com tehty blogi. Toinen blogi, jossa käyn ahkerasti on www.itskeptic.com. Olen itse aloittanu bloggaamisen Jan van Bon’in pyynnöstä hänen ITSMPORTALissa. Linkki sinne löytyy myös tuosta oikealta. Kätevä keino blogien seuraamiseen on RSS, löydät sen vasemmasta yläkulmasta. Sen avulla saan Outlookiin tiedon uusista merkinnöistä. Ne eivät tule Inboxiin, joten niistä ei ole haittaa, jos ei ole aikaa katsoa niitä.

En ole tässä puhunut siitä suurimmasta mediasta eli Facebookista. En ole kovin aktiivinen sen kanssa mutta näen sen enemmän yksityisenä välineenä. Olen huomannut että näiden medioiden kanssa tulee mielenkiintoisia ongelmia. Julkisen ja yksityisen roolin rajaaminen on yksi, toinen on kieliraja, suomea ja englantia erikseen vai yhdessä. Olen kokeillut vähän molempia.

Uusin tulokas sosiaalisen median alalla minulle on Twitter http://twitter.com/aalem En ole tweettaillut paljoa, mutta väline on näyttänyt tehonsa. Päivitin tuoreen kuvan ISO 20000 sertifikaattien määrän kehityksestä ja laitoin siitä linkin Twitteriin: ISO 20000 certification is growing fast. Added latest data here. http://bit.ly/3AWaiO1:14 PM Sep 23rd from TweetDeck Vähän ajan päästä sain Exiniltä sähköpostin, jossa he kaipasivat lisätietoja ko kuvasta koska eräät heidän managerinsa olivat nähneet tweettini ja kiinnostuneet siitä. Hassu detalji oli se, että yksi managereista oli Brasilian Exinin vetäjä, jonka yllätyksekseni tunsin Quintin kautta.

Uusien välineiden kautta olen avannut useita vanhoja ja uusia yhteyksiä. Tunsin esim. David Ratcliffen niiltä ajoilta kun hän työskenteli Malcolm Fry:n kanssa. Nyt David on Pink Elephantin vetäjä Pohjois-Amerikassa ja sain häneltä mielenkiintoista materiaalia http://blogs.pinkelephant.com/index.php?/president/comments/thoughts_on_the_new_edition_of_itil/ 

Twitterin kautta sain myös kontaktin ISO 20000 kehittäjään, joka on antanut paljon tietoa uuudesta ISO 20000 versiosta.

Muistan vielä kun sähköposti ja kännykät olivat uusia asioita. Niiden opetteluun meni aikansa,  mutta väitetään että ihmiset käyttävät jo enemmän aikaa sosiaaliseen mediaan kuin sähköpostiin. Poikani tuore tweetti Mikael Rooslivedo Biggest problems for enterprise adoption of social collaboration: 1. General attitudes, 2. IT departments  väittää siis että it-väki on toiseksi suurin jarru tälle kehitykselle. Pitäisiköhän it-väen aktivoitua. En usko että sosiaalinen media menee pois.

%d bloggers like this: