Haluatko ITIL-kirjailijaksi

OGC on julkaissut suunnitelmansa ITILin päivittämiseksi, katso suunnitelma, jos olet kiinnostunut. Kovin houkuttelevalta se ei vaikuta. Jokaisen kirjan korjaamisesta vastaa vain yksi henkilö, jota päsmäröivät alkuperäiset kirjoittajat. Sivutienestit voi unohtaa, sillä sopimus tehdään yrityksen kanssa ja palkkio on huimat 11.000 €. Strategiakirjan uudelleen kirjoittamisesta maksetaan toki 50% enemmän. Palkkiomalli takaa sen, että kirjoittajat saadaan yrityksistä, jotka katsovat hyötyvänsä hankkeesta. Kansainvälinen yhteistyö, riippumattomuus ja asiantuntemus voidaan unohtaa.

Työ perustuu Change Logiin kirjattuihin virheisiin. Mielestäni suunnitelma varmistaa hankkeen epäonnistumisen. Olen itsekin kirjannut jonkin korjausehdotuksen ikäänkuin kokeeksi ko Change Control Logiin, mutta en kyllä oikein jaksanut uskoa että niitä käsiteltäisiin ihan tosissaan. Koska niille ei näyttänyt tapahtuvan mitään, en jatkanut työtä. En usko että logi on mitenkään kattava luettelo virheistä. Vaikka kirjauksia on paljon, monet korjausehdotukset olivat triviaaleja kirjoitusvirheitä. 

Työ on nyt aloitettu ja uusi ITL versio 3.x tullaan julkaisemaan vuoden 2011 alkupuolella. On hauska huomata että joissakin organisaatioissa ei ole pula rahasta ja ajasta sillä ITIL V3 kurssit myyvät edelleen hyvin. Onnea ja menestystä vaan kaikille ITIL V3 opiskelijoille. Opiskelette nyt todistettavasti virheellistä teoriaa. Puolentoista vuoden päästä, jos aikataulu pitää, voitte poisopiskella nyt oppimanne asiat ja opiskella itilin uudestaan. Ja ostaa tietysti uudet kirjat. Jatkakaa ihmeessä jatkokurseille kun niitäkin on jo tarjolla Suomessa. Voitte viettää seuraavat kolme vuotta opiskellen ja poisopiskellen itiliä. Eiköhän sitten tule jo ITIL VISTA. Kannattaa ehkä kuitenkin lukea Aku Ankan se juttu, jossa kerrotaan höpsismistä.

%d bloggers like this: