Tiedätkö mikä on hashtag

Hashtag eli #tag on merkki, jonka voi lisätä Twitter-viestiin ja aiheesta kiinnostuneet voivat sitten seurata niitä viestejä, joissa ko. hashtag esiintyy. Yksi sovellus hashtagille on antaa tilaisuudelle oma hashtag-tunnus, jolloin osallistujat voivat kommentoida esityksiä ja seurata toisten kommentteja on-line kännyköillään tms. Nyt esim. on käynnissä ITSMF UK- konferenssi, sen tunnus on #itsmfUK. Merkkiä voi käyttää myös uusien asioiden seuraamiseen.

Olen alkanut seurata jotakin henkilöitä Twitterillä. Lueskelen niitä usein kännykällä. Tietokoneella minulla on käytössä TweetDeck, jolla voi seurata useita sarakkeita samaan aikaan.Edellytyksenä seuraamiseen on, että lähettävät kiinnostavia viestejä ja linkkejä.  Näin esim tämän maanantai-iltana ServiceSphereltä tämän: ITIL Update FAQ from the OGC in PDF WTF! http://bit.ly/1ZAZgL (Tuo kummallinen linkki on lyhennetty linkki, sillä normaalit linkit vievät liikaa merkkejä.) Linkin takana on uusi dokumentti OGC:n selittelyjä uudesta ITIL versiosta. Varsinainen kysymys on kai miksi pitää selitellä ja miksi FAQ julkaistaan pdf- tiedostona.

Uusien viestintävälineiden käyttö näyttää vaativan opiskelua, ainakin minulle Twitter on ollut vaikea hahmottaa, mutta kyllä siinä jotain ideaa on. Olen myös saanut Google Wawe tunnuksen mutta en ole vielä keksinyt Wawelle käyttöä.

%d bloggers like this: