Isoja muutoksia tulossa

Olin kuuntelemassa ISACAn järjestämää koulutusta RiskIT:stä ja esitin kouluttajalle kysymyksen siitä eivätkö ongelmat ole itseasiassa riskejä. Puhuja oli samaa mieltä, ja lisäsi sitten että uudessa ITIL versiossa insidenttien ja ongelman käsitteet tullaan uudistamaan täysin. Kysyin vielä kahvitauolla mistä tieto on peräisin, ja hän vakuutti lähteen olevan uuden version kirjoittaja.

Mielenkiintoista ja tätä olen toki toivonut, mutta viralliset tiedotteet ovat antaneet kuvan, että vain pahimmat ristiriidat korjataan mutta (mätiinkin) käsitteisiin ei puututa. Jos tieto pitää paikkaansa, voimme siis odottaa aika suuria muutoksia. Se ei olisi lainkaan huono asia, jos vain uusi versio olisi viimeinkin kunnolla mietitty. Muutos voi laittaa koulutusta uusiksi, mutta käsittääkseni Foundation tason koulutus on varsin pinnallista ja useimmat kouluttajat taitavat soveltaa V2 käsitteitä edelleen joten ero voi olla pienempi.

%d bloggers like this: