ITIL tenttien määrä kääntyi laskuun

Itil-buumi alkaa olla ohi. Tämä vuonna 2002 käynnistynyt buumi saavutti huippunsa 2004 ja on nyt hyvää vauhtia hiipumassa. Itil koulutus on ollut kasvussa vuodesta 1994 alkaen ja huippu saavutettiin vuonna 2008. Uusi versio ei siis onnistunut käynnistämään uutta kasvua vaan mahdollisesti joudutti laskun käynnistymistä.

Klikkaa kuvaa niin näet sen tarkemmin.

Muutoksen vauhti on aika nopea ja on helppo ennustaa että 2010 pudotus vain nopeutuu. Nähtäväksi jää tuoko uusi 2011 julkaistava versio kasvua vai alkaako itilin tarina olla tässä. 

Sekava V3 koulutusohjelma on myös saanut markkinoilta tyrmäävän vastaanoton. Uusia intermediate-kursseja opiskeli vuonna 2009 maailmanlaajuisesti vain reilu tuhat opiskelijaa kurssivaihtoehtoa kohden. Sillä eivät useat kymmenet koulutusfirmat vuole paljon rahaa. Kakkosversion Service manager kursseille riitti vielä melkein 4000 opiskelijaa per kurssi (SD/SS).

On toki hyvä nähdä että ennustukseni on osoittautunut oikeaksi, mutta toivottavasti tämä V3 sekoilu ei vie lasta pesuveden mukana. It-palvelujen hallinta ja kehittäminen on edelleen tarpeellista ja itilissä on paljon hyvää.

Jostain syystä meillä Suomessa ITIL V3 upposi paremmin kuin muualla maailmassa. Ilmeisesti pienessä maassa muutaman ahkeran myyntimiehen kiertäminen on ollut tehokasta.

%d bloggers like this: