Iso projekti mutta mikään ei muutu

Suomen ITSMF lähetti tiedotteen, jossa kerrotaan V3 päivityksestä näin: ”Päivitystyön ei uskota tuovan merkittäviä muutoksia muihin julkaisuihin. Myöskään sertifiointiohjelma ei tule muuttumaan, vaikka tavoitteena on myös tehdä ITIL helpommaksi valmentaa.” Hmm. Parinkymmenen hengen projekti ahertaa vuoden, mutta juuri mikään ei muutu. Erikoista.  Toisaalta hankkeen vetäjä on jo varoittanut että koulutusohjelma ei ole muutoksen driver. ”Jos on pakko tehdä muutoksia kirjoihin niin koulutusohjelman pitää seurata.” http://www.itsmf.co.uk/web/FILES/20_years_of_ITIL.pdf. Ja huhuja isommista muutoksista on liikkeellä.

Uusi hypermonimutkainen koulutusohjelma myy huonosti, vanha V2 Service Manager on suositumpi kuin uudet Intermediate kurssit. V3 Foundation koulutus saa negatiivista palautetta, asiaa on liikaa ja kurssi on hyvin ohut. Koko ITIL koulutusmyynti on kääntynyt jyrkkään laskuun https://pohjoisviitta.wordpress.com/2010/04/08/itil-tenttien-maara-kaantyi-laskuun/ eikä mikään ihme.  Eiköhän uudisprojekti joudu ottamaan järjen käyttöön. Ennustan että kirjoihin tulee aika merkittäviä muutoksia esimerkiksi ongelmanhallinnan kohdalle ja koulutusohjelma muuttuu myös oleellisesti. 

Joka tapauksessa tulossa on sekava vaihe kun ITIListä on samaan aikaan liikkeellä kolme versiota. Toki voi käydä niin että kukaan ei enää jaksa kiinnostua uudesta versiosta.

%d bloggers like this: