Tutkimukset kiinnostavat

Mark O’Loughlin, joka on kirjoittanut kirjan The Service Catalog (jota Liisa Torkkeli kehuu itSMF:n sivuilla), pyysi saada käyttää palveluluetteloja koskevan tutkimukseni kuvia esitykseensä. Annoin toki luvan.

On mielenkiintoista huomata, että it-palvelunhallintaa ei ilmeisesti juurikaan tutkita maailmalla koska nämä nollabudjetilla tekemäni pienet kyselyt jaksavat kerätä kansainvälistä huomiota. Erilaisia markkinakyselyjä toki tehdään, mutta ne ovat hyvin heikkolaatuisia. Niissä usein vain kysytään mitkä prosessit olet implementoinut ja oliko siitä hyötyä. Jotkut neropatit vielä kysyvät vastaajalta millä kypsyystasolla tämä on, ikäänkuin vastaajilla olisi jokin yhteinen kypsyysasteikko, jota he voisivat luotettavasti soveltaa.

Luin juuri itSMF:n maailmanlaajuisen tutkimuksen tuloksia. Ei siitäkään mitään konkreettista faktaa irtoa, vain mielipiteitä. Siinä kysyttiin mitkä prosessit ovat käytössä (monet) ja miten hyvin viimeinen kehittämisprojekti onnistui (hyvin). Vastaukset ovat siis hyvin odotetun kaltaisia tosin V3 prosessit loistavat poissaolollaan. Ehdottomasti mielenkiintoisimpia ovat vapaat kommentit, joiden sävy on varsin kriittinen ja vastaa sitä kuvaa mikä minulla on.

Kiitokset siis kaikille vastanneille ja jos haluat jatkossa osallistua tutkimuksiin niin tilaa sähköpostitiedote (löytyy vasemmalta, Pohjoisviitan esittelyn alta).

%d bloggers like this: