iPad

Kävin poikani kanssa Englannissa katsomassa Aston Villa – Chelsea ottelun Birminghamissa. Täysi Villa Park oli hieno kokemus, kotikatsomon laulut vaikuttivat.

Birminghamin Bullringistä löytyi Applestore, josta mukaan tarttui toinen hieno kokemus. iPad on vakuuttava laite. Kolmen päivän käyttökokemuksella ei pitäisi kehua liikaa, mutta keittiönpöydällä lojuva, välittömästi käynnistyvä pankki, kartta, Twitter, facebook, sähköposti, elokuvaopas, tv-ohjelma (emme katso ohjelmia enää lehdestä vaan Elisa-viihteestä, siitä kun voi samalla päättää tallentaa ohjelman sormen näpäyksellä) jne. on yksinkertaisesti nerokas keksintö. Vaimolleni Quintin jäämistöstä ostamani uudehko Lifebook on hylätty ja valitus on katkennut leikaten. Enää ei tarvitse yhtenään kiivetä yläkertaan setvimään uutta pc-ongelmaa.

Mikromaksut näyttävät myös toimivan hyvin. En ole vielä ostanut kovin montaa appsia (sovellusta), mutta kynnys on ylitetty. Ostaminen on helppoa ja vaivatonta, sovelluskaupan selaaminen on näppärää ja huoletonta verrattuna pc-maailmaan. Uskon että iPad-tyyppinen käyttöliittymä tulee yleistymään Windowsin tavoin. Nettisivujen suunnittelijoille se asettaa uusia vaatimuksia. Tiuhassa olevat pienet klikattavat kohteet ovat hankalia, joten ne kannattaa korvata jollain muulla ratkaisulla.

%d bloggers like this: