ITIL buumi on ohi

Oho, APMG vastasi twitterissä, vetoavat että määrät kasvavat, mutta näyttävät vain 2010 luvut perusteluksi, eivät vuositilastoja. Ne minulla olivat jo syyskuuta lukuunottamatta. Toivottavasti julkaisevat koko historian sillä minulla ei ole kaikista menneistävuosista tarkkoja lukuja, 2008 on vähän epävarma ja 2009 arvioitu loppuvuoden perusteella. EXINin ajalta on tarkat luvut. Kasvu on voinut pysähtyä aikaisemmin.

Tupla OHO. APMG julkaisi historialuvut tämän kirjoitukseni johdosta (laitoin Twitteriin linkin) !!! Buumi siis katkesi jo viime vuonna jota vähän epäilin ja nyt koulutusvolyymien pudotus on tasaantunut.

Itil buumi on tosiaan ohi kuten ennustelin jo vuosi sitten. Syötin viimeisimmät APMG:n toimittamat luvut laskelmiini ja tältä näyttää (2010 on ennustettu 8 ensimmäisen kuukauden perusteella). Luvut kuvaavat Foundation koulutuksen määrien kehitystä vuodesta toiseen. (klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana)

Kuvassa näkyy kaksi buumia, ensimmäinen huipentui 1998 ja toinen 2004-5. (Jätin kuvasta ensimmäisen hurjan huipun pois koska se perustuu niin pieniin volyymeihin). Ennustuksen mukaisesti koulutusvolyymit ovat kääntyneet laskuun ensimmäisen kerran koko itilin historian aikana.

Ns. intermediate-kurssien suosio on pysynyt edelleen surkeana, niitä opiskelee maailmanlaajuisesti pari sataa henkeä kurssia kohden kuukaudessa.

%d bloggers like this: