Vapaa ITIL

ITIL oli aluksi vapaasti käytettävissä. Kirjojen ensimmäisissä painoksissa oli kappale, jossa sanottiin:

1.1.1      Public domain framework

From the beginning, ITIL has been publicly available.This means that any organisation can use the framework described by the CCTA in its numerous books. Because of this, the IT Infrastructure Library guidance has been used by such a disparate range of organisations, local and central government, energy, public utilities, retail, finance, and manufacturing. Very large organisations, very small organisations and everything in between have implemented ITIL processes.

Myöhemmin tämä teksti poistettiin, uudemmissa kirjoissa lukee 1.1.1 Deleted. Kolmosversion myötä APMG ja TSO ovat saaneet OGC:lta ITILin kaupalliset oikeudet vahdittavakseen. Vapaana itilistä tuli menestys, kaupallisuus tönkkösuolasi sen.  Nyt ITIL on muutaman yksittäisen yrityksen laatima kaupallinen tuote, jonka vikoja parhaillaan korjataan. Oikeuksien omistaja hehkuttaa että uusittu versio on saanut loistavan vastaanoton, samalla kun julkistusaikataulua siirretään. Kannattaa muistaa että tuotteen omistaja on valinnut korjaajat ja korjauksen arvioijat. ITIL-tuotteessa ei ole mitään yhteisöllisyyttä.

Rob England on huomannut että itilin kohdalla OGC toimii vastoin Englannin hallituksen tahtoa. Fiksu hallitus uskoo vapauteen ja avoimuuteen, tieto on parasta julkisena, avoimena ja vapaana. OGCn pitäisi vapauttaa ITIL, mutta se haraa vastaan Käy allekirjoittamassa vetoomus vapaasta ITIListä.

%d bloggers like this: