ITIL vaihteeksi pienessä kasvussa

Itil-tenttien määrä kääntyi loppuvuodesta 2010 taas kasvuun, jonka ansiosta muutosta vuoteen 2009 tuli +8%. Vuosi 2008 on edelleen itilin huipentuma. On vaikea ennustaa minne ollaan menossa, tammikuu 2011 on vuoden 2009 tasolla. Kasvun hidastuminen ei jatkunut suoraan romahdukseen, kuten kuvasta saattoi ennustaa. Koulutus alkoi jo 94, joten molemmat buumit kestivät kahdeksan vuotta (94-01 ja 02-09). Epäilen ettei nyt ole alkamassa kolmatta buumia, mutta toki tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa.

Kasvu ei välttämättä näy koulutuksessa, sillä markkinoilla lienee havaittu, että sertifikaatin saa ilman kolmipäiväistä kurssiakin. Netistä löytyy harjoitteluoppaita, joiden avulla tentistä selviää lähes ilmaiseksi, katso:  http://www.itskeptic.org/pass-itil-v3-foundation-exam-six-easy-and-free-ste. Silmiini on myös osunut yhden päivän pikakursseja. Eihän tällä tavalla opi juuri mitään it-palveluhallinnasta, mutta saadaan se sertifikaatti, jonka voi esittää asiaa ymmärtämättömälle henkilölle, kuten esim. asiakkaalle tai henkilöstöhallinnolle.

Vuodenvaihteessa Itil Foundation tenttiä oli yritetty 1 220 000 kertaa EXINin tai APMG:n kautta. Luvusta puuttuvat ISEBin kautta tenttineet, mutta mukana ovat reputtaneet ja uusijat, joten luku lienee lähellä oikeaa kokonaismäärää. Olen jossain nähnyt puhuttavan kahdesta miljoonasta, mutta siinä on varmasti mukana kaikki jatkokurssit ja bridge-tentit eli sama henkilö lasketaan useaan kertaan.

%d bloggers like this: