Olen nyt EXIN Champion

Olen ollut mukana EXINin työssä kehittämässä tenttikysymyksiä ja jäsenenä Exin Professional Groupissa. Nyt EXIN on pyytänyt pienen ryhmän asiantuntijoita perusteilla olevaan EXIN Champion ryhmään, joka koostuu EXINin arvostamista alan asiantuntijoista.  An EXIN Champion is a Subject Matter Expert (SME) who has made a positive contribution to the IT industry, and who provides significant added value to EXIN. One becomes a champion upon invitation only. EXIN on alan tenttien uranuurtaja, joka aloitti testaamisen jo 26 vuotta sitten. Nimi tulee sanoista Examen Instituut, joka perustettiin riippumattomaksi testaajaksi Alankomaiden valtionvarainministeriön kehittämälle koulutusohjelmalle.

Tämä on ihan mukava tunnustus ja säästää rahaakin. Konsultin pitää osoittaa asiantuntemuksensa ja siksi näitä sertifikaatteja on tullut hankittua, mutta pelkkä sertifikaatti ei vielä takaa asiantuntemusta. Vinod Agrasala kertoo blogissaan sertifioiduista itil-osaajista, jotka eivät näytä ymmärtäneen paljoakaan opiskelemastaan asiasta. Ihan samanlaisia itil-asiantuntijoita löytyy kyllä meiltäkin. Ongelma on tunnistettu laajasti, priSM on itSMFn kehittämä uusi ”sertifikaatti”. Tarkistin että pisteiden mukaan olisin oikeutettu Distinguished Professional -tasolle. Vaatimukset eivät kuitenkaan olleet kovin kummoisia ja ilosta pitäisi maksaa $400.

%d bloggers like this: