Luovuus

Olen yrittänyt usean päivän ajan saada syksyn itSMF -esitystäni valmiiksi pääsemättä alkua pidemmälle. Tuntui siltä että esitykseni aihe oli vähän liiankin haastava:  Pyhä ITIL – mikä toimii ja mikä ei. Ei ole ihan helppoa mennät tekemään tuollainen rajaus. Nyt sitten tänään yhtäkkiä ajatukset loksahtivat paikoilleen ja esitys syntyi hienossa flow-tilassa muutamassa tunnissa.  Ainakin nyt tulos tuntuu todella hyvältä.

Huomasin että olen pyörinyt jotenkin itilin ja omien ajatusteni kanssa, ikäänkuin aidalla osaamatta valita puolta. Tämä tuli hyvin esille asiakasprojektissa, kun materiaalieni termit olivat pahasti solmussa, käytin välillä yhtä sanaa, välillä toista ja asiakas moitti aiheesta.  Asiaa auttoi myös Efecten uuteen tuotteeseen tutustuminen. Kirjoitin tällä viikolla Reittisuunnnittelu-tiedotteessa (jos haluat päästä jakelulistalle, klikkaa ”Reittisuunnittelu-tiedotteen tilaus” oikeassa reunassa) Efecten hienosta oivalluksesta. Heidän uusi tuotteensa (pdf) vauhdittaa palvelujen tilaamista ja säästää kaikilta aikaa. Tuote on näppärä ja hyödyllinen, mutta siinä on  pikku kauneusvirhe. Heidän demomallissaan ensimmäinen tilattava tuote on ongelma. Havainto vahvisti hienosti näkemystäni että itil-mallissa on valuvika.

Efecten innovaatio, asiakkaan kriittisyys ja haastava otsikko pistivät siis ajatukseni liikkeelle. Sain ajatukseni kirkkaaksi ja pystyn selittämään asiat selkeämmin. On hauskaa tehdä töitä, kun saa tulosta aikaiseksi, mutta valitettavasti tuota luovaa tilaa ei ole helppo saada aikaan. Pelkkä aika ja rauha eivät riitä, pitää olla sopivasti ärsykkeitäkin.

 

 

 

%d bloggers like this: