Startup onnistui

Flowdock myytiin USAan tällä viikolla. http://www.reuters.com/article/2013/02/13/co-rally-flowdock-idUSnPnLA59590+160+PRN20130213

Tässä vähän taustoja näin omalta kannaltani:

Poikani Mikael aloitti it-uransa koodaamalla HDI Nordicin ja Yhteys-konferenssin kotisivut. Matkan varrella asiakkaita tuli lisää. Muistan hyvin kun otin Mikaelin mukaan Yhteys-konferenssin johtoryhmän kokoukseen. Tarjolla oli Indatan käyttämä mainostoimisto, eli ammattilaiset ja sitten olisiko ollut 16v nörtti. Henki oli vähän että katsotaan nyt Aalen mieliksi, mutta kyllähän tämä on ammattilaisten puuhaa. Lopputulos oli se että Mikael sai Yhteys-konferenssin lisäksi Indatankin asiakkaakseen. Ammattilaiset olivat tehneet surkeat ja järjettömän hitaat sivut, Mikael taas salamana lataantuvat ja selkeät sivut.

Opiskelun lomassa Mikaelille tarjoutui mahdollisuus lähteä osakkaaksi perustamaan uutta it-firmaa. Kannustin poikaa lähtemään yrittäjäksi. Ajattelin että vaikka siinä menisi säästöt, niin kyllä yrittämisessä oppii niin paljon, että kannattaa kokeilla. Nodeta Oy tarjosi aluksi hostingia ja teki kotisivuja, mutta myi sitten sen liiketoiminnan pois ja siirtyi it-konsultiksi ja alihankkijaksi suomalaiselle it-talolle koodaamaan lähinnä www-käyttöliittymiä. Pohjoisviittakin oli asiakkaana, kunnes Mikael opasti minut käyttämään tätä WordPressiä.

Työn ohessa kaverit kehittivät itselleen ryhmätyövälineen, josta tuli Flowdock. Välineestä tuli hyvä ja lopulta he päättivät keskittyä siihen. Flowdock on ohjelmistokehittäjille tarkoitettu tiimityöskentelyväline, joka sai käyttäjiä ja kiinnosti sijoittajia. He saivat puolen miljoonan enkelisijoituksen ja pääsivät kehittämään työkalua päätoimisesti. Viime viikolla sitten Rally Software osti Flowdockin integroidakseen sen omiin tuotteisiinsa. Samalla Rally perusti yrityksen kehityskeskuksen Helsinkiin eli toiminta jatkuu täällä.

Aika hieno alku uralle, poika on vetänyt IT-yritystä, kehittänyt hyvän oman tuotteen, ollut neuvottelemassa rahoituksen ja sitten myymässä tuloksen USA:n ja jatkaa yrityksen tuoteryhmän johtajana. Kaikki tämä alle kolmekymmpisenä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: