Viiden pennin expertti

Kyllä keittää. Brittiläinen standardi instituutti, BSI tarjosi viiden päivän kurssia, jolla pätevöityy sertifioiduksi tietoturva expertiksi. Naurettavaa, mutta tähän on tultu.

Tämä on toki vanha juttu mutta sai taas kerran pinnani kiristymään. Vertasin muiden alojen tutkintoja. Opiskele kaksi vuotta tiistaisin ja torstaisin 8-12 niin saat siivousalan perustutkinnon, siihen päälle 1,5 vuotta niin olet valmis työnjohtajaksi.  Hotellikoulussa Sveitsissä alimman tutkinnon suorittaa kahdessa vuodessa, 10 kuukautta opiskelua ja 10 kuukautta harjoittelua. Sitten voi jatkaa master-tason tutkintoihin.

It-alan sertifioinneista on tullut huono vitsi, mutta valitettavasti monet eivät tajua sitä vitsiä vaan luulevat sertifikaatin merkitsevän jotain. Kirjoista opittua teoriaa tarjotaan ratkaisuiksi asiakkaille, joilla on ihan oikeita pulmia. Sertifioitu ”expertti” ei tajua kokonaisuutta vaan työntää ratkaisua tilanteessa, jossa edellytykset ratkaisulle puuttuvat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: