LeadIT Canberra, Australia

Kirjoitan tätä Canberrassa (ja päivitän nyt Helsingissä). Saavuin tänne sunnuntaina. Vuokrasin sitten maanantaina auton ja ajoin itään rannikolle ja sitten ylös Sydneyhin. Reitti oli tosi kaunis, ensin vuorten yli ja sitten kohti Tasmanian merta. Kenguruvaroitukset eivät olleet turhia, näin paljon kuolleita kenguruita mutta en onneksi itse törmännyt yhteenkään. Näin niitä lopulta viimeisenä päivänä kun heräsin aikaisin ja lähdin kävelylle vähän ennen auringonnousua. Läheisessä puistossa niitä oli kymmeniä.

1-WP_20130805_015Tapasin Sydneyssä australialaisen CBA pankin it-henkilön ja kyselin häneltä it-palveluista ja -tuesta. Kävin sitten kävelemässä keskustassa ja satamassa. Pääkaupunkiseudun paikallisjunista valittajien kannattaisi tutustua Sydneyn juniin. Keskinopeus näytti olevan alle 50 km/t, maksimi lienee 75 mutta usein edettiin n. 30km/t. Sekä kiskot että osa junista ovat kurjassa kunnossa.

Konferenssi on nyt puolessa välissä ja omat esiintymiseni ovat vasta tulossa. Osallistun tänään paneelikeskusteluun ja olen huomisen aamun keynote-puhuja.

On ollut hauska tavata ensimmäistä kertaa sosiaalisen median kautta tutuksi tulleita ihmisiä. En tiennytkään että tunnen jopa yhden Canberrassa asuvan Rod Weirin, joka tarjosi minulle pienen kiertoajelun. Rod Weir on muuten kirjoittanut hauskan blogin siitä kuinka älyttömiä ovat työkalujen itil-compliance vaatimukset ja sertifikaatit.

Canberra on aika pieni ja nuori kaupunki. Sen suunnittelussa on käytetty viivotinta ja harppia. Lopputulos on toimiva, mutta tylsä, kaupunki ei ole mikään turistikohde.

Ammatillisessa mielessä on ollut mielenkiintoista havaita, että australialisilla IT-ihmisillä on samoja  ongelmia kuin meillä. Olen saanut eniten irti palveluintegraatiosta eri monitoimittajapulmien ratkaisuista.   Sydneyssä  kävimme mielenkiintoisen keskustelun siitä, miten CBA on luopunut yhden toimittajan mallista ja  ratkaissut lukuisten toimittajien hallinnan. Täällä oli myös mielenkiintoinen paneelikeskustelu aiheesta.

ITIL ei ole vallitseva teema, noin 15 % esityksistä käsittelee sitä. ISO 2000 ja COBIT ovat myös esillä. Rob England esiintyy useita kertoja, hänellä on kaksi esitystä ja sen lisäksi hän vetää kaksi paneelikeskustelua. Osallistujia on reilu 500.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: