Pikakysely kehittämismenetelmistä

Äskeinen CSI-kysely innosti minut kysymään taas kerran kehittämisestä. Tällä kertaa minua kiinnosti miten menestystä mitataan ja onko CSI saanut jalansijaa Suomessa. Vastauksia tuli parissa päivässä 34 enkä katsonut uusintakysymystä tarpeelliseksi.

Slide1

Kehittämisen onnistumista mitataan eri tavoin. Tässä kuvassa on esitetty ensimmäisenä mainittu eli tärkein vaihtoehto. Prosessimittarit ja asiakashyöty mainitaan usein, joten jos laskee mainintoja, vaihtoehdot ovat aika tasoissa. Noin puolet mittaa vain tehtävän suorittamista ja/tai prosessimittareita. Omasta mielestäni kaikella kehittämisellä pitää olla jokin asiakashyöty ja sitä pitäisi mitata. Toki myönnän että joidenkin hyötyjen mittaaminen on mahdotonta.

Slide2

Valtaosa vastaajista näkee kehittämisen sarjana hankkeita ja vain joka neljäs pitää sitä prosessina. Olen samaa mieltä enemmistön kanssa. Kehittäminen on pääosin erilaisia hankkeita, ei prosessi.  Kehittäminen voi olla jatkuvaa ja sille voidaan määritellä käytäntöjä ja mittareita, mutta se ei mielestäni tee siitä prosessia. Havaittujen yksittäisten virheiden korjaaminen voi olla prosessi, mutta itilissä on sille jo oma prosessinsa.

Kehittäminen on vaikeaa ja kehittämishankkeet ovat erilaisia. Usein suurin haaste on saada ihmiset muuttamaan toimintatapojaan. Se tuskin onnistuu jonkun määritellyn prosessin kautta.

Slide3

Tämän kysymyksen laadinnassa tapahtui virhe. En huomannut lisätä vaihtoehtoa: Tunnen CSI:n, mutta emme käytä sitä. Jotkut vastaajat huomauttivat siitä. Ne vastaukset on tässä yhdistetty vaihtoehtoon a).

Pidän Itilin CSI:tä erittäin huonona mallina ja siksi on helpotus nähdä, ettei se ole ainakaan vielä levinnyt tätä laajemmaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: