Hakusanat 2013

Huomasin etten ollut vielä tehnyt vuotuista hakusana-analyysiäni. Syynä on ollut kiireinen alkuvuosi. Nyt on rauhallinen jakso, joten päätin katsoa miten maailma on muuttunut hakusanojen kannalta.

Ensimmäinen havainto on, että hakujen määrä on pudonnut. En tiedä onko kyseessä yleinen ilmiö vai liittyykö tämä jotenkin aiheeseen. Kävijämäärillä mitattuna vuosi 2013 on Pohjoisviitan uusi ennätys, yli 15.000 lukukertaa.

Slide1

Itil on edelleen suosituin hakusana, mutta hakujen määrä on pudonnut rajusti. Vielä reippaampi pudotus on kohdistunut ISO 20000 standardiin. Kirjoitin 2009 jutun hastageista, ja se on edelleen suosittu. Listalla on vain kaksi nousijaa, pääkäyttäjät ja asiakastyytyväisyys.

Kolmen vuoden trendeistä näkee, että itilin alamäki on jatkoa edellisen vuoden nousulle ja että 2011 kukaan ei etsinyt pääkäyttäjistä.

Slide2

Tutkin Google Trendsin avulla itilin ja ISO 20000 suosiota maailmalla. Ylempi käyrä on USAsta (itilillä on seksiin liittyvä merkitys indonesiaksi, siksi hakua pitää rajoittaa). Itilin alamäki näkyy selvästi ja vastaavasti Agile on kasvussa.

Slide3

ISO 20000 ja itiliä ei voi verrata samassa kuvassa, koska itil on niin ylivoimainen. Sen sijaan DevOps mahtuu hyvin samaan kuvaan, ainakin vielä. DevOps on hyvässä nousussa, mutta ilmeisesti ei vielä Suomessa, tässä kuvassa on koko maailma.

Olin viime viikolla CA:n järjestämässä erinomaisessa seminaarissa aiheesta mutta seminaari ei ollut mikään yleisömenestys. Pitänee seuraavaksi kirjoittaa aiheesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: