Kummallista niuhotusta netissä

Olen törmännyt joihinkin aika ärsyttäviin toimintatapoihin asiakaspalvelussa verkossa. Jostain syystä on helppoa olla epäkohtelias kun se ei tapahdu suorassa yhteydessä. Useimmat esimerkkini ovat LähiTapiolasta, joskaan se ei ole ainoa. Viimeisin oli tällainen. Halusin tilata green cardin autolle, koska olen lähdössä ulkomaille vähän pitemmäksi aikaa. Täytin tilauslomakkeen, mutta hakeminen tyssäsi siihen, että matkan alkuun oli yli kaksi kuukautta. (Tämä ei ole ensimmäinen kerta, jolloin olen törmännyt tähän. Joku niuhottaja on asettanut saman kahden kuukauden aikarajan muihinkin verkosta tilattaviin asioihin. Kerran sain laskun ja sitä piti muuttaa, koska laskutuskauden aikana tuli muutos. Ei onnistunut, koska muutokseen oli yli kaksi kuukautta.) No, merkitsin sitten matkan alkamaan aikaisemmin, mutta silloin matkasta tuli liian pitkä. Ei siis onnistunut.

Nyt yritin uudestaan, kirjauduin sisään, mutta en löytänyt hakulomaketta kirjautuneena. Lopulta löysin lomakkeen kirjautumattomana, mutta sitten ärsytti kun se kysyi yhteystietoja, minähän olen heidän maksava asiakkaansa ja kyllä heillä on laskutusosoite. Lopulta luovuin lomakkeesta ja laitoin viestin asiakaspalveluun. Green card luvattiin lähettää ja nyt matkan pituuden rajoitus oli kadonnut, kortti on voimassa nykyisen vakuutuskauden loppuun. On selvää että LähiTapiolassa on verkkoasiakkaille asetettu erilaiset rajoitukset kuin suoraan asioiville. Puhelimella saat parempaa palvelua. Olisi kiva tietää miksi.

Toinen esimerkki on Nordean verkkopankin kirjautuminen. Jos laittaa jo käytetyn salasanan, verkkopankki kertoo että oikean salasanan numero on XX ja tyhjentää sitten ruudun, eli joutuu laittamaan myös asiakastunnuksen uudestaan. Tosi kivaa pikku kiusantekoa joka varmaan lämmittää sen suunnittelijaa. Mitä iloa on vallasta jos sillä ei voi kiusata ihmisiä!

Joskus tuntuu siltä että tämä on syy, pomot päättävät rajoituksista kun verkkosivuja suunnitellaan, ja pomoiksi valikoituvat Dilbertin mukaan tällaiset henkilöt  😉

dt150119

http://dilbert.com/strip/2015-01-19

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: