Villin Lännen tyyliin

Villissä lännessä ei ollut lakeja tai jos niitä oli, ei niitä pystytty valvomaan. Väkivallan lisäksi erilaiset huijaukset kukoistivat. Huijauksen suosio ei ole kadonnut minnekään. Minua ovat viime aikoina ärsyttäneet muutamat onnistuneet huijaukset, joissa ei ole edes rikottu mitään lakia ja jotka näyttävät uppoavan ihmisiin täydestä.

Pitäisikö luennoijan olla asiantuntija aiheestaan? Ei tietenkään, riittää että väittää olevansa. Yrityskoulutusta ei säätele kukaan. Minulle on sanottu että koulutuksen pitämisestä ei haluta maksaa, koska monet kouluttajat tarjoutuvat ilmaiseksi ja osa jopa maksaa mahdollisuudesta päästä kouluttamaan. Silti koulutus on kallista ja sille riittää ostajia. Helppoheikki voi toki olla paljon viihdyttävämpi kuin asiantuntija. Uudet asiat tuovat ilmiön eteen uudestaan ja uudestaan. Tutkikaa taustat ennenkuin ostatte. Kannattaa myös katsoa tapahtumien puhujien taustaa. Ilmaistilaisuudessa on ok, että puhujat edustavat omia tuotteitaan, mutta jos osallistumismaksu on suolainen, tulisi puhujien olla asiantuntijoita, ei myyntimiehiä (tai -naisia).

FaceBookissa on usein erilaisia testejä, joista saa yllättäviä tai hauskoja tuloksia. Olen itsekin haksahtanut moiseen viihteeseen, mutta kannattaa miettiä ennen kuin vastaa. Erilaiset testit tuottavat usein yllättävän tuloksen, minä esimerkiksi ”läpäisin” saksan kansalaisuustestin suureksi yllätyksekseni. Itse asiassa testeillä ilmeisesti kerätään tietoa vastaajista myytäväksi. Tulokset ovat sellaiset, jotka varmimmin saavat sinut jakamaan ne.

Monet netissä julkaistut tutkimustulokset voivat olla täyttä roskaa. Parhaillaan FB:ssä kiertää lehtijuttu Euroopan terveydenhuollon tasoa käsittelevästä raportista. Jos kaivelet raportin taustoja, löydät pelkkää hölynpölyä. Silti kaikille Euroopan maiden terveydenhuoltojärjestelmille on saatu indeksiluku neljällä merkitsevällä numerolla!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: