ITIL managereille potkut

Pidin viisi vuotta sitten esitelmän ”Unlearning ITIL” Espoossa (eri nimellä), Lontoossa ja Canberrassa. Sen keskeinen sanoma oli, että ITILissä on vaarallisia vikoja ja ihmisten pitäisi torjua ITIL suurelta osin, unohtaa kurssilla opitut asiat. Esitys herätti aikalailla vastustusta, mutta sain myös paljon kiitoksia kuulijoilta. Olen jatkanut saman viestin kertomista osana useimpia esityksiäni sen jälkeen. Nyt viimeinkin alkaa näyttää siltä, että myös päättäjät ovat heränneet näkemään ITILin ja muiden raskaiden ja byrokraattisten menetelmien haitat.

Charles Betzt puhui eilen Hollannissa Service Manager konferenssissa ja kertoi uutisia USAsta.

potkut itil

Tulkintaa lyhenteistä: PMO Project Management Office, BRM, Business Relationship Managers, BA, lienee Business Administration, COE Center Of Excellence.

Ilmeisesti DevOps on nyt uusi hopealuoti ja lienee varmaa että myös sen tuloksiin tullaan pettymään. Joka tapauksessa ITILin tulevaisuus näyttää olevan vaarassa. Nyt viimeistään kannattaa ottaa kovalla työllä hankitut ITIL sertifikaatit pois näkyvistä.

7 vastausta

 1. Hyvä Aale, pidit viisi vuotta sitten esitelmän ”unlearning ITIL”, mutta mitä tarjosit ITILin tilalle? Se jäi epäselväksi. Voisitko avata tätä hieman, että mitä tarjoat tilalle? DevOpsista puhut mahdollisena hopealuotina, mutta heti perään toteat, että varmasti siihenkin tullaan pettymään. Olet myös omien sanojesi mukaan ISO20000 asiantuntija, mitä mieltä olet kyseisestä standardista? Onko ISO20000 hyvä? ISO20000 standardin noudattaminenhan vaatii paljon tätä parjaamistasi byrogratiaa.

 2. Hyvä Aale, unohtui vielä se, että ITILhän on kokoelma käytäntöjä, joita voi vapaasti käyttää tai olla käyttämättä. ITIL ei ole, eikä edes ymmärtääkseni pyri edes olemaan mikään valmis sapluuna kaikille.

  • En kehottanut hylkäämään Itiliä kokonaan, yritin varoittaa sen virheistä. ISO20000 sisältää myös riskejä ja varoittelen ihmisiä siitä.

   Cheers/ Terveisin

   Aale Roos

   pohjoisviitta <comment-reply@wordpress.com> kirjoitti 18.3.2016 kello 20.40:

 3. ”En kehoittanut hylkäämään Itiliä kokonaan”. Hmm.. Kehoitit kuitenkin antamaan potkut ITIL managereille, eikö näin otsikossa lue? Olet kova kritisoimaan asioita, mutta vielä odotan vastaustasi siitä, että mitä tilalle? Osaatko vain kritisoida, vai osaatko myös sanoa miten asiat pitäisi sitten sinun mielestä tehdä?

  • Minähän kehotin piilottamaan sertifikaatit ettei saisi potkuja. Lue huolellisemmin, jutussa kerrotaan mitä Charles on kertonut.

   Cheers/ Terveisin

   Aale Roos

   pohjoisviitta <comment-reply@wordpress.com> kirjoitti 18.3.2016 kello 21.23:

 4. Voisitko avata näkemystäsi ITILin virheistä? löytyykö jostain arkistosi kätköistä tarkempaa kirjoitusta ko asiasta?

  • Hyvä kysymys. Olen kirjoittanut lukuisia juttuja aiheesta, mutta voisi olla hyvä idea tehdä yhteenveto. Näkemyksenikin ovat muuttuneet ja toivon mukaan kehittyneet.

   Cheers/ Terveisin

   Aale Roos

   pohjoisviitta <comment-reply@wordpress.com> kirjoitti 19.3.2016 kello 17.40:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: